Informatiebijeenkomst Zutphense Hand

Succesvolle informatiebijeenkomst Zutphense Hand

De informatiebijeenkomst van Hand trok op 31 mei trok een volle zaal  belangstellenden. Wethouder Coby Pennings opende de avond met een verhaal over hoe Hand eigenlijk is begonnen: Haar eigen vader, de heer Hanemaaijer, had een bloemenkraam op de markt in Zutphen. Hij besloot naast deze bloemenkraam een kraam vol tweedehands spullen neer te zetten. Hiermee zamelde hij geld in voor twee vrouwen: Trix en Ellie. Deze dames steunden ontwikkelingswerk in Ethiopië. Dit bleek een succesformule. De kraam verhuide algauw naar de Bornhof en later naar onze huidige plek aan de Kolenstraat.

Er waren die avond meer sprekers: De gepensioneerde arts Arend van de Venis had een indrukwekkend verhaal over zijn project van de Stichting Sarangpur. Van de Venis en zijn vrouw Annemieke reizen regelmatig naar Mangu Nigeria om kinderen te opereren. Veel van deze kinderen hebben extreme x- en o-benen. Per reis weet hij tientallen kinderen te helpen. Dankzij de operatie kunnen kinderen weer leren lopen. Behalve voor de operatie zorgt Stichting Farangpur ook voor scholing van de kinderen, en begeleiding van hun ouders of verzorgers. Ook Laszlo Erhardt van Stichting Hongarije en Jannie van der Veen van Sarangkot spraken over hun projecten in respectievelijk Cuba en Nepal.

Organisator Martijn Siemes en voorzitter Gerard Buitink van Hand kijken terug op een inspirerende avond. Buitink: “Ik zie hier allemaal mensen die zich met hart en ziel inzetten. De een doet dit door bedden twee trappen hoog te sjouwen, voor de verkoop. Anderen door, vaak op eigen kosten, naar een ander deel van de wereld af te reizen. Waar ze mensen een zetje geven waarmee ze hun eigen omstandigheden kunnen verbeteren.”

Wethouder Coby Pennings

Wethouder Coby Pennings

 

Janny van der Veen – Stichting Sarankot, Luisteraar rechtsvoor: Laszlo Erhardt- Stichting Hongarije

,

project & redactieIn gewone taal

Pin It on Pinterest

Share This