Overzicht projecten 2014

In 2014 hebben we 29 goede doelen gesteund: 12 regionale en 17 internationale. Samen was dat goed voor € 47.435.

Goede doelen die we in 2014 hebben gesteund

Regionale projecten:
1 Het Dagelijks Bestaan in Zutphen hebben we gesteund zodat ze computers voor het Studiehuis kunnen aanschaffen.
2 Stichting Dierenweide ’t Spiker voor het aanleggen van elektriciteit en stromend water in het nacht-/schuilhok.
3 In de gemeente Brummen stelt KIEMM (Kinderen In Eerbeek Maken Muziek) basisschoolkinderen in staat één seizoen lang kennis maken met muziek en muziekinstrumenten. Wij hebben een bijdrage geleverd voor de vervanging van trombones door baritons.
4 St. Scoutinggroep “Jan van Riebeeck” in Zutphen voor het aanschaffen van geluiddempende materialen voor een clublokaal ruimte.
5 Een bijdrage voor de noodzakelijke restauratie van het monumentale familiegraf “De Bellefroid”.
6 Tafeltennisvereniging Torenstad verving tafeltennistafels.
7 Echo’s van de stad bracht het liedboek “Zutphen zingt Zutphen” tot stand.
8 Scoutinggroep St. Joris in Zutphen heeft haar spellokaal kunnen opknappen, isoleren en voorzien van een houtkachel.
9 Buurtbongerd Braamkamp voor de aanschaf van een boombank.
10 De Stichting Samenbeleving te Zutphen kan haar buurtzorg nu met een computer beter organiseren.
11 De Dorpsraad Warnsveld kreeg een bijdrage voor het maken van ‘t Verhalenboek: vastgelegde herinneringen aan de 2e WO .
12 Stadsboomgaard Zutphen; een bijdrage voor het vervangen van boombeschermers en boompalen.

Internationale projecten:
1 Kiwanis Zutphen heeft zich (ook) ingezet voor de renovatie van Staff Houses t.b.v. het medisch personeel van het Medical Health Centre in Ndere (Kenya). Wij hebben hen daarbij gesteund.
2 De stichting Shenpen in Zutphen zet zich in Dhongenling (Zuid India) in voor het opkappen en uitbreiden van de school waardoor er meer onderwijs mogelijk is voor Tibetaanse (gevluchte) kinderen.
3 De organisatie Approtem zet zich in voor misbruikte vrouwen en voor de scholing van kinderen daarvan in de Republiek Congo. Met onze bijdrage kon een deel van de benodigde gereedschappen worden aangeschaft waarmee de vrouwen in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
4 Stichting Hongarije heeft op Cuba negen kleine bedrijven volgens het principe van de economie van gemeenschap kunnen laten starten. Met onze bijdrage konden bedrijfsmiddelen worden gekocht.
5 Kinderhulp Dominicaanse Republiek heeft in Nigua een project tot stand gebracht om met computers kinderen op een dovenschool sneller te kunnen laten leren.
6 Connecting Hearts ontving geld voor de inrichting van het naaischooltje in Puttaparthi (India) met tekentafels en kasten en voor de bouw van een toiletruimte
7 Creating Balance ondersteunt particulieren die behoeden dat verstoten kinderen in het noorden van Thailand in instellingen terecht te komen en daardoor hun leefwereld en cultuur verliezen. Een bouwvallig onderkomen kon worden vervangen, omdat wij de bouwmaterialen bekostigden.
8 De Diakonale jongerenreis (15 tot 18 jarigen) 2014 van de Diaconie in Zutphen naar Targan Mures in Roemenie ontving een bijdrage om bouwmaterialen te kopen en daar woningen van ouderen op te knappen.
9 Met 350 muskietennetten heeft de Mullti Percussion groep uit Zutphen met de Gunjur Project Association in het dorp Kajabang in The Gambia de malaria in het gebied teruggedrongen.
10 Stichting Eardrop heeft een apparaat aangeschaft voor vroegtijdige onderkenning van gehoorschade bij 1-3 jarigen (dat o.a. kan leiden tot blijvende doofheid en vertraagde spraakontwikkeling) in het Attat Hospital in Ethiopië
11 De Diaconale werkgroep Kiev heeft mee kunnen doen aan de afbouw van een kerkgebouw met keuken zodat hulp in deze kansarme woonwijk van Kiev weer mogelijk is.
12 Het dorp Sarangkot in Nepal is mede door onze bijdrage voorzien van schoon drinkwater uit een 35 km verderop gelegene bron.
13 De Stichting Morgenster richtte in Bujumbuda (Burundi) een school in (voor de opleiding voor kansarme kinderen) met stoelen, tafels, banken en stapelbedden.
14 Connecting Hearts bouwde in Puttaparthi (India) de uitbreiding van het naaischooltje met een klaslokaal annex slaapruimte om jonge meisjes/vrouwen op te leiden tot zelfstandig werkende vrouwen.
15 Het bouwen van een klaslokaal en de aanschaf van lesmateriaal voor de Chiroma Primary School in Kwale County (Kenia) door de Stichting Waridi Home te Zutphen.
16 Stichting Sarangkot ontving een bijdrage voor het project “Licht voor kinderen in Nepal”: Waka Waka lampen (op zonnecellen) om ’s avonds huiswerk bij te kunnen maken.
17 De Stichting Vrienden van het Saint Francis Hospital Mutolere (Uganda) ontving een bijdrage om de isolatieafdeling voor ernstige infectieziekten beter te equiperen met o.a. bedden, matrassen, kastjes en krukken.

 

project & redactieIn gewone taal

Pin It on Pinterest