gas program 5

Lepradorp dankbaar voor gasstellen

Met geld van Hand heeft de Stichting Sarangkot 50 gasstellen gegeven aan een Lepradorp in Nepal. Een groot geschenk voor een gebied waar veel ziekte en armoede is. 

“Hele eenvoudige dingen maken het leven voor deze mensen zoveel makkelijker,” zegt Janny van der Veen, bestuurslid en vrijwilliger bij Sarangkot. “De mensen in dit dorp zijn allemaal lepravrij, maar ze hebben nog wel wonden die verzorgd moeten worden. Sommige bewoners zijn gehandicapt en afhankelijk van anderen. Eerst stookten deze mensen op hout in hun lemen huizen. Dat was niet alleen gevaarlijk en ongezond, het kostte ook veel tijd om hout te verzamelen in de jungle. Door de wonden op hun handen en voeten lukte dat allemaal niet. En hun situatie werd nog slechter door een zware aardbeving. Deze gasstellen zijn voor hen zo’n uitkomst. Ze zijn er ontzettend blij mee. Wij hebben 50 gasstellen kunnen geven met gasflessen. Gas is niet zo duur, dat kunnen ze nog betalen. Maar geld voor de gasstellen hebben ze niet.”

stichting Sarangkot Stichting Sarangkot

De Zutphense Stichting Sarangkot bestaat al sinds het jaar 2000. Sarangkot zet zich in voor een groot aantal projecten in Nepal. Met name in en rondom het dorp waarna de stichting is vernoemd. In het verleden hebben zij lepradorpen geholpen met scholen, sanitair en watertanks. De Zutphense Hand heeft vaak geld gegeven aan deze projecten. Met dit geld kon Sarangkot vorig jaar duurzame Waka Waka-lampen geven aan het dorp.

Nieuwe Waka Waka-lampen nodig na zware aardbeving

Bijna twee jaar gelden werd Nepal getroffen door een zware aardbeving. De dorpen en projecten die de stichting Sarangkot ondersteunt, lijden hier nog steeds onder. Van der Veen: “Een aantal Waka Waka-lampen is verloren gegaan. Dat is zo jammer. Daar willen we nu ook weer geld voor inzamelen, want deze waren zo handig voor de mensen in de dorpen. Het is nu een hele trieste situatie in het dorp; huizen zijn verwoest, een ziekenhuis ontbreekt. We zijn steeds op zoek naar meer sponsoren,

Wilt u zelf doneren? Meer over de stichting leest u op http://www.sarangkot.nl

gasstellen voor lepradorp Nepal

 

project & redactieIn gewone taal

Pin It on Pinterest

Share This