Kinderen in Mangu

Bedden voor kinderen met een spasme

Arend en Annemiek van de Venis helpen al tien jaar een ziekenhuis in Mangu (Nigeria). Samen met de Zutphense Hand hebben zij het ziekenhuis en de bijbehorende school al voorzien van:

  • een septictank bij een nieuwe ziekenzaal,
  • een uitbreiding van het mortuarium,
  • nieuwe plafonds voor de schoolklassen.

Dit keer helpen ze het ziekenhuis aan nieuwe matrassen en betere bedden voor spastische kinderen.

Arend van de Venis: “Ik doe dit nu al jaren namens de stichting Faridpur. Samen met mijn vrouw en met Kees Pronk. Het ziekenhuis ligt in het midden van Nigeria, in het dorpje Mangu. Eerst behandelden ze mensen met polio. Nu helpen ze verschillende soorten patiënten. Er hoort een school bij. De gehandicapte kinderen krijgen er les, samen met lokale kinderen.”

Van de Venis is gepensioneerd arts. Hij is al jaren betrokken bij het lot van de Nigerianen. Hij heeft er zelf gewoond met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkte voor de stichting Faridpur, die ook actief is in Bangladesh. Van de Venis hielp vooral kinderen met handicaps, spasmen of verstandelijke beperkingen.

Met het nieuwe project probeert Van de Venis het leven van de kinderen en het personeel wat prettiger te maken: “De oude matrassen waren helemaal op, daar was niks meer van over. We hebben nu nieuwe geschonken met de hulp van de Hand. En we hebben bedden gekocht die geschikt zijn voor spastische kinderen. Zo wordt het een stuk makkelijker om de kinderen te verzorgen.”

 

project & redactieIn gewone taal

Pin It on Pinterest

Share This