Zie de mens, een theatervoorstelling

Op 13 en 14 april komt de theatervoorstelling Zie de mens naar Zutphen. We zijn blij en trots dat we dat mede mogelijk hebben gemaakt.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting is een multicultureel theatercollectief uit Zwolle. Het bestaat uit mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen maken zij theater dat de werkelijkheid van armoede over het voetlicht brengt. De voorstelling in Zutphen wordt gebracht in samenwerking met V€rbindkracht Zutphen, Kringloopwinkel De Zutphense HAND en Rotary Club Zutphen.

Mensen in armoede

Zie de mens is een theatrale collage. Ze is geïnspireerd op autobiografische geschiedenissen uit het leven van mensen in kansarme en kwetsbare situaties. De makers van de voorstelling hebben hun eigen ervaring met armoede ingezet om u mee te nemen naar het leven aan de voet van de maatschappelijke ladder. Het is een leven waar veel over gezegd, gedacht en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. De vraag is of dat een juist beeld geeft van wat mensen in armoede zelf denken en ervaren.

Zie de mens is een persoonlijk document waarmee het theatercollectief zijn kennis van armoede over het voetlicht brengt en oproept tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen zij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

Reacties op de voorstelling: 

“Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig. Wat werd gezegd over de werkelijkheid van samenredzaamheid in plaats van (de illusie van) zelfredzaamheid is me bijgebleven. Evenals het belang van een thuis!

ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de “ervaringsdeskundigen” worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Het is een rake voorstelling en heeft mij ook echt geraakt.”

De voorstelling is gratis toegankelijk. Wij vragen u wel om u van tevoren aan te melden.

Waar:                   Fletcher Hotel Zutphen

Adres:                  Stoven 37, Zutphen

Wanneer:           Woensdag 13 en donderdag 14 april om 20.00  uur (ontvangst vanaf 19u15)

Kosten:                Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden:      Reserveer hier uw ticket: www.wresinskicultuur.nl/aanmelden\

We handhaven geldende coronaregels. Indien op het moment van de voorstelling geen landelijke voorschriften gelden, dan geldt dat natuurlijk ook tijdens de voorstelling. 

project & redactieIn gewone taal